Thursday, September 3, 2009

Tukar nama - Indah Water

Kali ni nak share pasal tukar nama untuk bil Indah Water. Bila kita dah beli rumah lelong mestilah nak tukar nama kitakan. Senang je pakai faks je. Tak payah datang ofis diorang.

1. Mula-mula call dulu IWK 1-800-88-3495 dan kasi no akaun. Kalau takde no akaun nanti dia mintak alamat ke atau nama owner lama. Bila dah dapat kita boleh cek outstanding.

2. Untuk tukar nama dia akan minta kita faks kan atau poskan Proclamation Of Sale dan mereka akan minta kita tuliskan no laporan yg mereka bagi untuk rujukan mereka.

3. Selepas 2 jam fakskan POS tu, sila telefon semula IWK untuk tanya samada mereka dah terima ke belum POS tu. Bagi no akaun / no laporan untuk mereka semak.

Selesai!

Itu saje... senang kan?
Jangan lupa register di sini untuk beli rumah lelong! Komisen share 50-50! ;) Sharing is caring!

5 comments:

Utk kes Bukit OUG Condo aku dpt wave rm624. Hanya perlu byr start tarikh aku beli shj. Selamatttt den... :)

Kes-kes lain aku byr je sbb tunggakan x byk rm96 je...

Salam ,cik ct ...nak tanya..kalau beli rumah atas orang ...charge tukar (deposit air ada charge stamp hasil and pendaftaran) electrik, iwk dan nama pendaftaran cukai pintu?

Salam, kalau tukar nama rasanya xde caj... tq!

salam ct..b4 end of this year akak ingat nk cr satu apartment utk investment, blh recommend kt area mn plg sesuai?br nak belajar ni ingat nk cr around 60k je kot...

Blog Widget by LinkWithin