Click here now!

Hot Subsale Property!

Click here now

Hot Subsale Property!

Click here now

Monday, December 29, 2008

CIMB Auction 3 Jan 2009

B-15-10, 15th Floor, Block B,
Pangsapuri Sri Nilam,
Jalan Wawasan Ampang 3/8,
Bandar Baru Ampang,
Ampang, 68000, SELANGOR
628 Sqft.
RP :55,000.00
HENRY BUTCHER

C1-03, 1st Floor, Block C,
Jalan Maju 2/1,
Taman Lembah Maju,
Kuala Lumpur, 56100,
WILAYAH PERSEKUTUAN
892 Sqft.
RP :87,500.00 MV : 120,000.00
PROPERTY AUCTION HOUSE-KL

F-01-06, Flora Damansara,
Jalan PJU 8/9,
Bandar Damansara Perdana,
Petaling Jaya, 47820, SELANGOR
850 Sqft.
RP : 80,200.00 MV : 110,000.00
HENRY BUTCHER-KL

808, 8th Floor, Block 27,
Section 27, Shah Alam,
40400, SELANGOR
740 Sqft.
RP : 68,900.00 MV : 94,000.00
PROPERTY AUCTION HOUSE-KL

20, Jalan Elektron U16/89,
Denai Alam, Seksyen U16,
Shah Alam, 40160, SELANGOR
1765 Sqft.
RP : 380,000.00
HENRY BUTCHER-KL

PS : Kepada sesiapa yg berminat, 5% deposit to CIMB Bank Berhad (rujuk POS dulu) Sila sms nama penuh pembida & IC no ke 0123459450 sebelum 2/1/2009 jam 12 tengahari. Kerjasama daripada anda amatlah dihargai. Tq!


Thursday, December 25, 2008

Cyberia Condo @ rm184k

Alhamdulillah kelmarin kan aku cerita aku pegi bidding... ni la nak cerita detail sikit. Sampai sana dah pukul 2.30. Jumpa rakan jv. Actually rakan jv ni adalah ejen yang guide aku waktu aku nak beli rumah lelong pertama aku di Cemara Apartment 3 tahun yang lepas. Aku refresh dia balik. Dia ingat la... kelakar betul... Dah 7 tahun dia jadi ejen full time. Mesti masyukkk dan banyak pengalaman dia berbanding dengan aku yg setahun jagung ni... Memang mudahla jv dgn dia sebab dia orang lama... aku korek2 jugakla tips dia buat marketing sume macamana... dia pon byk gak share pengalaman dia dalam industri ni... persaingan yang sengit etc. Dia ada mesin fax kt rumah. Senang la nk register sume. Dia kata kalau aku ada mesin fax nanti mesti aku x nak jv dgn dia sbb aku leh direct fax je kt auctioneer...hehehe... betul gak tu. Actually prop ni boleh je aku x nak jv tapi memandang kan agensi aku tutup 23/12 aku terpaksa jv dgn dia untuk membolehkan proses pendaftaran ke auctioneer (pakai fax le...aku lak cuti kt rumah 23/12 mana nk cari mesin fax). Bagi dia jadi ejen part time ni susah nak fokus. Aik ini mcm aku kena benti keje la... hehehe... memang aku ada perancangan ke arah itu. Wait & see jelah...

Berbalik pada auction, kali ni aku masuk untuk kondo di Cyberjaya iaitu Cyberia Condo. Reserve price rm180k. Ade 2 rumah di Cyberia Condo untuk dilelong dan kedua2nya mempunyai RP yang sama. Bila sampai turn aku, tengok2 ada org lain daftar jugak. Aduhh... igt dah boleh dpt RP. Tapi nasib baik aku menang @ rm184k. Alhamdulillah. Okla tu naik sikit je. Instinct aku memang boleh pakai... hahaha... Tahniah to Wida! muda2 lagi dah ade 2 property (yg aku tau la)... Kalau x silap dia kata rumah ni ada penyewa duduk... so pandai2 la nego dgn diorang tu... kalau boleh sambung je kontrak lagi senang x yah susah2 nk cari penyewa lain dah tu kena mekap2 rumah pulak... apa pon terpulang lah pada cik Wida kite ye... :)

Kejap lagi aku nak pegi Ehsan ambik kontrak jualan. Lepas tu bagi kat Wida. Wida bolehla start buat loan etc etc. Jgn risau Wida ramai kumbang2 expired yang akan menawarkan bantuan jika Wida ada apa2 masalah ... muahahaha... dan juga selamat main paintball la pada korang semua. Sorryla aku x dpt join sebab bos besar (asben aku) ada hal. Nak buat camne kan. Anyway enjoy le korang semua... Tentang komisen, aku akan bagi cket kt Wida sebagai tanda penghargaan sebab register dengan aku. Client lain pon sama insyaAllah... tapi lambat la mkn 3-4 bulan gak (setelah loan disburse...) Sabau jelah!


Tuesday, December 23, 2008

Flat Seksyen 28 (Alam Megah) Shah Alam Untuk Disewa/Dijual

Ada kawan mintak iklan kt sini... dia ni otai jugak la baru beli servis apartment kt KL. Perghhh power... So sesiapa yg berminat boleh kontek dia direct okies :)

"Ini detail property detail yg saya nak jual...kalau nak sewa pon bole, kemasukan 1/1/09 sbb penyewa sekarang akan keluar. "
- 2 Bilik 1 Bilik air
- Tingkat 3 drpd 4
- FULLY new tiles (bilik+ruang tamu+dapur)
- Cat baru
- Kipas baru dalam semua bilik
- kitchen cabinet (concrete top)
- Lokasi strategik...dekat kilang Proton/Shinetsu/Sharp/Canon
- Dekat dgn KFC/7-11/Guardian/Kedai makan banyak, masjid dekat
- 10 min ke USJ/Subang Jaya...sebelah putra heights
- Takde lif (exercise cket..hehe)

Bagi yg nak sewa:

- RM 470/sebulan
- Deposit 1 bulan, sewa 1 bulan, api+air = RM110. Jumlah: RM1050

Bagi yg nak beli:

- RM 69,000 NEGO
- FREEHOLD
- Luas ~ 600sqft
- maintenance fee: RM25/sbln
- cukai taksiran tahunan: RM100++/setahun (dah lupe, nanti ble check)
- IWK: RM6/bln
- ROI 8%-9% setahun!

gambar takde sbb tak berkesempatan nak amik...penyewa aweks segan nak amik gambar dlm rumah

detail, hubungi saya (owner):

019 - 223 4969 (Rajab @ Ganurianz)


Vista Amani & Bidding today

Alhamdulillah semalam kakak aku sms kata loan nye utk Vista Amani dah approve. Al-kisahnya mula-mula dia letak nama dia sorang je waktu bid. Lepas tu kontrak dah siap dia nk tambah nama hubby dia pulak. Sebab mereka rancang nak keluar epf hubby dia utk renovate etc. So terpaksala kejar lawyer in charge tu utk mintak tambah lagi satu nama. Alhamdulillah setelah mengejar dlm 2 minggu akhirnya dpt kontrak baru nama dia & hubby so bolehla apply loan. Loan pon nama hubby je kot dan dah approve dah. Hari ni nak sign.

Untuk pengeluaran di KWSP, pihak KSWP suruh bwk POS dan letter of offer housing loan utk proses pengeluaran akaun 2. Lepas ni bolehla renovate rumah pulak. Wah... aku lak yg excited nk bwk Aisyah gi mandi kolam kt situ... overrr... hahaha...

Petang ni aku nk masuk bid lagi. Kawan mintak tolong takkan nk hampakan ye tak... hehehe... anyway aku ade instinct yg mengatakan akan menang rumah tu. Wah mcm betul je instinct aku kunun2... Wait & see jelah petang ni macamana... harap2 dapatla... Amin. Kalau dpt nanti aku cerita dengan lebih detail la. Utk Casa Subang, tarikh luput ialah 9 Januari 2009. Junny kata dia boleh complete sebelum tarikh tu. So wait & see lagi lah... bila la nk makan duit sewa ni... & nk bwk aisyah mandi kolam kt situ bagi perasmiannya... haha jom mandi kolam reramai... !


Monday, December 15, 2008

Impian Selatan Bukit Antarabangsa

Khamis lepas aku lunch dengan kawan yang kerja di Ambank. Actually aku kenal dia selepas apply loan kt Ambank untuk kondo yg aku beli dekat Bukit OUG Ogos lepas. Sejak dari tu kami terus jadi kawan. Dia jugak ade beli rumah lelong 2 bulan lepas. Rumah idaman untuk dia dan suami (pengantin baru). Dia minat sungguh dengan kawasan Bukit Antarabangsa. Akhirnya 2 bulan lepas dia dpt beli kondo Impian Selatan.

Malangnye 2 bulan berikutnye iaitu bulan ni la dia terpaksa let go rumah tu. Tak jadi beli. Mesti pembaca semua tahu sebabnya kan... Kondo tu dekat gile dengan kejadian tanah runtuh yg berlaku baru-baru ni kat Bukit Antarabangsa. Sesi lunch Khamis lepas kami berbual tentang kejadian ni dan kesannya terhadap kawan aku tu. Simpati aku kat dia. Kerugian kira2 rm10k sebab x jadi beli rumah tu. Nasib baikla loan belum disburse, so dia just cancel je dan bank pon x kisah. Alhamdulillah.

Sebenarnya jika difikirkan dia masih bernasib baik sebab hanya kerugian rm10k berbanding nyawa yang x ternilai. Duit boleh dicari tetapi nyawa??? Fikir-fikir dan renung-renungkan lah... Mesti ada hikmah semua ni terjadi. Adakah kejadian tanah runtuh ini satu amaran? atau hukuman daripada Allah untuk manusia yang rakus? Al-Fatihah dan takziah untuk mangsa-mangsa kejadian tanah runtuh di Bukit Antarabangsa.


Thursday, December 11, 2008

Jemputan ke Majlis Harijadi


Huhu penat baru balik daripada auction kt Ehsan. Salah sorang pembaca blog kat sini, Wan register di bawah aku so atas rasa tanggungjawab aku menemani dia la pegi auction. Nick (rakan ejen) turut serta. Dia amik dan hantar aku kat opis balik. Thanks Nick!

Nak dijadikan cerita, penyewa yg duduk kt rumah yg Wan nak masuk tu pon datang nak masuk bid. Wan dah jumpa dia masa survey rumah. Rumah tu di Flora Damansara. Pastu penyewa tu ajak Wan nego. Ending nya Wan dpt rm500, penyewa tu dapat rumah tu dgn harga rm50k. Padahal RP rm48.6 je. Suka2 je auctioneer tu start harga rm50k. Wan x kisah nk let go rumah tu sebab dia ada aim rumah kt Bangi jugak sabtu ni... hmm.. suka hati la Wan... aku x kisah...

Aku ada pengumuman penting ni... aku nak jemput kawan-kawan dan pembaca blog semua ke majlis harijadi anak sulung aku yg ke-4 pada hari Ahad 14/12/2008 dari jam 2 - 6 ptg bertempat di no 31, Lorong Mewah 7, Bandar Tun Razak Cheras 56000 KL.

Apa2 hal x dpt cari rumah boleh call aku 012-3459450 atau Ijam 012-3519450

Dtg jgn x dtg! Kehadiran kawan2 semua amatlah dihargai.... tQ! :)


Friday, December 5, 2008

New listing as at 5 Dis 2008

15th December, 2008, At 3.00 p.m
RESERVE PRICE : RM55,000.00
Type : 2 Bedroom + 1 Utility Room Low Cost Flat
Area : Approx 570 square feet
Address : Unit No. B-2-5, 2nd Floor, Block B, Cheras Ria
Apartment, Jalan 6/95B, Taman Cheras Utama,
56100 Kuala Lumpur.
Loan Agreement Dated 13/12/1996
Assignor : Lin Chow Har I/C 651228-08-5768
Solicitor : M/S Zain Megat & Murad (Tel : 03-2032 1101)

16/12/2008
Auction Place: At The Auction Room, No. 1-3, 1st Floor, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Auction Time: 3.00 pm
Property Description: Condominium
Land/Floor Area: (approximately in sq. feet) 1,725 Sq. Feet.
Property Address:Unit No. 503, Block A, Tiara Kelana Condominium, Jalan SS 7/19, Taman Sri Kelana, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
Reserve Price (RM):RM 162,000.00

Auction Date: 19/12/2008
Auction Place: At The Auction Room, No. 1-3, 1st Floor, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Auction Time: 3.30 pm
Property Description: 3 bedroom condominium
Land/Floor Area: (approximately in sq. feet) 1,346 Sq. Feet.
Tenure: Lease Hold
Property Address: No. A-18-07, Level 18, Block A, USJ 1 Avenue, Persiaran Subang Mewah, USJ 1, 47610 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan
Reserve Price (RM): RM 270,000.00

Auction Date: 19/12/2008
Auction Place: At The Auction Room, No. 1-3, 1st Floor, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Auction Time: 3.30 pm
Property Description: Duplex condominium
Land/Floor Area: (approximately in sq. feet) 2,384 Sq. Feet.
Tenure: Lease Hold
Property Address: No. A-1-A06, 1st Floor, Block A, Armanee Terrace Condominium, Jalan PJU 8/1, Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
Reserve Price (RM):RM 452,000.00

Auction Date: 23/12/2008
Auction Place: At The Auction Room, No. 1-3, 1st Floor, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Auction Time: 10.30 am
Property Description:1 bedroom service suite [Bumiputra Bidders only]
Land/Floor Area: (approximately in sq. feet) 509 Sq. Feet.
Property Address: Unit No. A-09-02, 9th Floor, Block A, Semantan Avenue (Peninsula Residence Hotel), Jalan Semantan, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur
Reserve Price (RM): RM 218,700.00 cheap! Rent 2k up! Confirm positive cashflow!!!

Auction Date: 23/12/2008
Auction Place: At The Auction Room, No. 1-3, 1st Floor, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Auction Time: 10.30 am
Property Description:3 bedroom flat
Land/Floor Area: (approximately in sq. feet) 652.29 Sq. Feet.
Property Address: B2-10-22, 10th Floor, Block 2, Jalan PJS 6/5G, Desa Mentari, 46000 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
Reserve Price (RM): RM 50,000.00


Monday, December 1, 2008

Vista Amani Bdr Sri Permaisuri


Salam Selasa semua pembaca blog... :) Hari ni aku masuk kerja selepas bercuti selama 5 hari berturut-turut start hari Khamis 27/11/2008. Hari cuti pon byk jugak keje yg kena buat... Kalau tidur je kat rumah pon rasa lemah2 badan pulak...

Hari pertama cuti aku pegi sign loan agreement Casa Subang dekat pejabat lawyer ku yg tersayang iaitu Junny... hehehe... first time aku jumpa Junny ni... cantik orgnye... dan semestinya bijak... lawyer katakan... aa sebelum tu aku jumpa gak dgn Syamoi kt situ... masalahnye dia dah kena bayar loan walaupon loan x disburse lagi???? huhu pelik... pelik... tapi x sempat nk borak dgn dia pon... sign agreement yg byk tu adoiii lenguh tgn den... Update pasal Casa Subang, Junny pon sudah naik hangin dengan person in charge drpd developer tu... dia punye bahasa tahap mmg kurang ajar la... so bukan salah aku la aku hangin kat dia kan... ehehehe... buat masa ni Junny nasihat aku x yah call dia... biar Junny je yg uruskan... aku pon ok jelah kan... hopefully pihak developer dpt bagi kerjasama dgn Junny...

Hari Jumaat 28/11 ada auction drpd Bank Islam. Kakak Ijam iaitu kak ipar aku minat nak beli rumah Vista Amani. RP rm157,500k. Tapi auctionnya jauh buat dekat Rawang. So Kak Ipar aku ni pon dengan penuh debaran (maklumla first time) pegi sana untuk bid. Aku lepak rumah je kemas2 rumah. hehehe... lebih kurang pukul 12 dia call aku kata dapat Vista Amani at RP. Wow! Tahniah le kt dia... Bertuah betul first time masuk auction dah dpt RP. Aku x dpt komisyen pon sbb Bank Islam xde bagi komisyen... huhu but i'm very happy for her la... Yg bestnye rumah yg dia dpt tu masih dara lagi... drpd siap sampai sekarang xde org duduk... hehehe mmg best! Market kt situ lebih kurang rm190k la... Aku jugak tolong arrange home loan & lawyer untuk dia... sape lagi Junny la... hahaha... buat loan cimb islamic. Hopefully semuanya berjalan lancar Amin...

Hari Sabtu dgn Ahad pulak kami sekeluarga pegi family day under PHR UEM di Bayu Beach... dekat je... hehehe paling best main tele match le... hahaha... group aku & ijam dpt champion puas hati la... Hari Isnin konon cuti rehatla dah penat kan... so hari ni start keje balik... Alhamdulillah...


Blog Widget by LinkWithin