Click here now!

Hot Subsale Property!

Click here now

Hot Subsale Property!

Click here now

Saturday, October 30, 2010

Listing Rumah Lelong

Ramai pembaca yg email/sms/komen kt shoutbox bertanya tentang rumah-rumah lelong di kawasan pilihan mereka. Suka cita nk bagitau kat sini yang anda boleh melihat listing rumah lelong di sini.

Mmm... agak susah jugak nk belek satu-satu listing kt situ kalau x cukup masa. Saya ada cara yang lebih mudah.... Sila emel saya di ctfarazila@gmail.com dan saya akan ceritakan caranya.... :)

Selamat window shopping rumah lelong!

PS: Hangat berita terbaru pasal margin loan rumah ke-3 sebanyak 70% shj. Saya jugak dah merasa tempiasnya... anggaplah itu semua sebagai cabaran... bukan masalah... Jangan putus asa... insyaAllah di mana ada kemahuan di situ ada jalan...


Bukit OUG Condo bertukar penyewa...

Setelah lebih 2 tahun menyewa di kondo Bukit OUG, Oktober 2010 akhirnya pasangan ini menyuarakan hasrat mereka untuk keluar rumah... alasannya berhijrah ke Kluang Johor sebab si suami dapat kerja kat sana. Terkejut jugak waktu terima call daripada diorang... risau pon ada... tapi alhamdulillah semuanya dipermudahkan Allah...

Iklan yg aku kuarkan kat mudah menyebabkan ijam (asben aku) x menang tangan... agaknye sebab kitorang letak sewa murah sgt kot... potential tenant pegi deal direct dgn tenant yg nak keluar tu untuk tengok rumah... akhirnya diorang setuju dan jumpa kami untuk bayar deposit...

Respect betul aku dengan pasangan Cina yang menyewa rumah kami ni... rumah bersih xde cacat cela langsung... tiles di ruang tamu yg crack dia ganti sendiri pakai duit dia je... dengan kos mencecah rm1.2k... langsung tak bagitau kami pon... fuhh... bertuah gile dpt tenant mcm ni... harap2 tenant baru pasangan melayu yg baru kawen ni pon akan jaga rumah kami dengan baik....

Ni antara kenangan2 manis jadi tuan rumah lah... kenangan pahit pon ade jugak... hehehe nanti kalau rajin aku share jugak...


Friday, October 29, 2010

Akhirnye siap jua....

Rentetan dari kisah rumah pertama yg terbengkalai di sini. Setelah hampir 6 tahun berlalu, projek ni akhirnye siap. Deposit TNB & Syabas pon dah bayar. Anytime boleh dpt kunci. Kerja-kerja landskap sedang rancak dibuat sebelum bagi kunci agaknye... Oh ye, projek ni siap setelah bertukar developer. Daripada Lembah Kerjaya kepada Rimbunan Capital. Alhamdulillah syukur.... :)

Putra Intan Condominium akhirnye ko siap jua... huhuhu... Tak tau lagi market value & rental nye berapa... so belum decide samada nk disewakan atau dijual....

Disebabkan projek ni terbengkalai lah.... aku bengang & start carik rumah lelong... dan sampai ke tahap sekarang... Allah Maha Besar kan... syukur alhamdulillah....





Happy Birthday To Me!

Walaupon dah agak basi tapi nak jugak update kt blog... :D

Birthday aku yg ke-31 pada 22 Oktober yang lepas... Happy Birthday To Me! Walaupon usia semakin bertambah tapi tahun ni aku rasa x kisah pon... malah makin happy dan bersyukur sgt2 nk tau apa rahsianye? Semakin tua semakin kaya! hahaha... mata $$$$ betul aku ni kan... :D

Dalam property investment, investor mmg x risau bila usia meningkat sebab:

1. Property yang disewakan semakin meningkat harganya....
2. Loan kepada bank semakin berkurang... (penyewa yg tolong byrkan installment ni tau)

So kira serampang 2 mata la...

Cth : Bygkan sekarang korang ada beberapa bijik rumah yg bernilai rm700k dan disewakan pada kadar rm5k sebulan dgn +CF rm700...

30 tahun akan datang... property korang mungkin mencecah min rm1M (jutawan beb!) dan +ve CF korang adalah min rm5k bersih (takkan sewa tak naik kan?)... sape nk bagi... Tu tak termasuk lagi kalau korang refinance & ulang balik step yg sama.... mmg masyukkkkk lah...

Jom kite layan property investment! :)

PS: Semakin tua pastikan IBADAH juga semakin bertambah... *pesanan untuk diri sendiri... huhuhu*

Tiramisu Cake sponsored by en Suami... Luv U!



Blog Widget by LinkWithin