Click here now!

Hot Subsale Property!

Click here now

Hot Subsale Property!

Click here now

Thursday, March 15, 2018

Jutawan Indonesia beli rumah CASH guna USD! (Part 2)

Ok jom kita sambung cerita ni. Part 2 pulak.

Dipendekkan cerita, alhamdulillah setelah Mr F bawa Mr T untuk viewing dengan izin Allah dan teknik closing killer Mr F, Mr T sangat berminat dengan kondo tersebut.

Tarikh dan masa ditetapkan untuk proses selanjutnya.

Tiba hari yang dijanjikan, kami bawa Mr T ke pejabat lawyer untuk tandatangan SPA memandangkan beliau dengan selambanya bawa 10% deposit dalam bentuk USD. Wow!

Rezeki tak pernah salah alamat.

Alhamdulillah dalam masa kurang 2 bulan Mr T habiskan bayar baki lagi 90% tu. First time jugakla saya ni pegang duit USD yang banyak depan mata.

Mr T bukan saje beli rumah di Malaysia, beliau juga ada rumah di Belanda, Australia dan lain-lain negara. 

Fuhhh... lepas dah siap tandatangan dokumen, Mr F bawa Mr T ke kedai elektrik pula. Beliau nak shopping untuk rumah barunya. Tunjuk sana sini. Siap komen murah dan terus bayar cash. Haha. Seronok betul tengok orang kaya shopping.

Image may contain: one or more people

Tu je kot nak cerita serba sedikit pengalaman dealing dengan cash buyer.

Dulu banyak cerita pasal rumah lelong. Sekarang dah masuk line subsale. So cerita pasal subsale pulak. ;)

Jadi kalau ada pembaca blog nak jual/beli/sewa rumah silalah roger saya ye.

In shaa Allah servis tip top!

Farazila Wahab
Full Time REN
wasap.my/60123459450


Daaa! XOXO

 


Monday, March 12, 2018

Jutawan Indonesia beli rumah CASH guna USD! (Part 1)

Assalam semua pembaca yang disayangi :D

Alhamdulillah nampaknya pembukaan tahun 2018 Allah beri rezeki yang datang dan mengejar saya dan saya redha menerima pemberian dariNya. Syukur!

Siapa sangka, jutawan dari Jakarta (saya gelarkan Mr T) digerakkan hati oleh Allah SWT untuk menghubungi saya kerana ingin membeli rumah di Kuala Lumpur. Dan katanya dia hanya berharap kepada saya seorang. Duh, terasa agak berat tekanan tanggungjawab di situ. Seperti biasa, saya cuba memberi servis yang terbaik kepada setiap klien yang memerlukan perkhidmatan saya.

Lokasi idamannya ialah apartment/kondominium yang berjarak kurang 50 meter daripada stesen LRT kerana beliau memang suka berjalan dan menaiki LRT.

Awalnya iklan Apartmen Putra Suria Residensi saya menarik perhatian beliau. Sesi viewing diatur. Tetapi beliau tidak berkenan dengan unit tersebut. Rasa saya, citarasanya lebih kepada kondominium. Justeru beliau berkata kondo berharga rm500k dan apartment rm350k tidak banyak beza harganya. Duh, kok tak banyak beza ya pak? Saya lupa yang dia itu jutawan ^-^

Lalu saya pon memburu unit impiannya. Kali ini unit di Kondominium Seri Puteri. Bersebelahan dengan Putra Suria. Hari yang dijanjikan pon tiba. Tetapi ada sesuatu yang berlaku yang menyebabkan sesi viewing tidak dapat dijayakan. Tenant ada kecemasan. 

Kecewa.

Saya dapat rasakan kekecewaan Mr T. Saya juga kecewa. Lalu saya pon meminta pertolongan rakan-rakan ejen di NPR Permaisuri untuk propose unit yang sesuai yang boleh diaturkan sesi viewing secepat mungkin kerana Mr T akan berangkat ke Jakarta.

Alhamdulillah Allah permudahkan urusan. Kali ini unit kondo baru di Rafflesia Sentul menjadi pertaruhan. Bos saya sendiri Mr F akan membawa Mr T untuk sesi viewing kerana kebetulan saya ada hal lain di Melaka pada hari itu.

Eh mcm dah panjang pulak cerita ni ye. Hehe...

Kita sambung next entry lah ye.

Stay tune! :D




Blog Widget by LinkWithin