Click here now!

Hot Subsale Property!

Click here now

Hot Subsale Property!

Click here now

Tuesday, January 25, 2011

Dah dapat kunci! Yes!!!

Gambar ehsan dari FB - Dengkil
Mari-mari sape mau sewa atau beli jgn segan-segan yeeee ;)







Sunday, January 16, 2011

Bermulanya 2011...

Lately ni aku byk pegi seminar (kebanyakannya seminar free tapi ade gak yg berbayar) sebab aku dah stuck utk buat loan rumah lagi. That's why aku tercarik2 mekanisme utk overcome masalah aku ni.... Otai-otai lain mesti dah biasa dgn situasi ni kan.... huhuhu... aku je yg agak terlambat...

Banyak juga ilmu baru yg aku dpt daripada seminar-seminar ni walaupon free... terbaru aku pegi Kelas Penyelesaian Hutang dalam masa 6 tahun by Bro Zaidi from Urusinsan. Hmm very good and detail class about loan. Antara ilmu2 yg aku baru tau drpd semua kelas yg aku pegi:

1. Kita boleh call bank dan bagitau bank kita nk bayar interest shj dalam masa tertentu (kes rumah negative CF la ni...)

2. Teknik repayment 2 minggu sekali & detailnye...

3. Peluang pelaburan di US dan UK berikutan harga prop di sana yg jatuh dengan agak teruk.

4. Hanya bank citibank di Malaysia yg x tengok berapa byk komitmen yg kite ade... citibank just tengok kalau bayar loan cantek insyaAllah boleh lulus...

5. Kepentingan wasiat dan pengurus harta... lebih2 lagi utk aku yg xde anak lelaki... bahaya wooo kalau x buat wasiat...

Tu je yg aku boleh recall sekarang ni. Aku jugak berpeluang berjumpa dengan bro Zaidi Urusinsan utk sesi one to one personal coaching. Perghh... byk gak ilmu yg dapat disedut drpd bro ni.... sesi berjalan selama 4 jam... dan sebenarnye mcm x cukup je masa tu... tapi kesian lak dia & wife mungkin ade program lain... Looking fwd to meet him again. Aku jugak dah join kelab Millionaires Inside by bro Zaidi (konon2 dah millionaire la ni...hehehe)

Byk jugak yg nk kena restructure balik finacial kitorang... Kena adjust gak sana sini supaya lebih produktif...

Lagi satu pasal co aku yg aku keje sekarang ni... baru nak listed... boleh baca kt sini. Ramai gak staf yg beli shares... tapi aku still x sure nk beli ke tak... nk cuba ke 1 lot? hmm... care to share your opinions? Sila komen ok :)


Blog Widget by LinkWithin