Click here now!

Hot Subsale Property!

Click here now

Hot Subsale Property!

Click here now

Friday, October 28, 2011

Hot Auction Property Listing

Hi/Salam all, just want to highlight here... that i will update some of auction property that i think is HOT in my Facebook Page : Hot Auction Property from time to time. Come and visit us today ! Who knows some of the property will suit you as investor or for your own stay :)

The property at your desired location is not there? Please fill the CONTACT FORM here (Register for Auction Property!) ---------------------->
and i'll let you know how to search the auction property at your desired location. ;)



Klik LIKE kalau suka entri ni :)


Thursday, October 20, 2011

Real Estate Wealth Mastery by Milan Doshi - Day 1

7 Oct 2011 - Kami (peserta) diarahkan untuk mendaftar seawal jam 7.30 pagi. Bertempat di Cititel Hotel, Midvalley, aku memang takde masalah untuk datang awal kerana lokasi yang berdekatan dengan rumah.

Tepat jam 8 pagi, dewan dibuka dan sesi pengenalan pon bermula. Milan Doshi memulakan pembelajaran lebih kurang pukul 8.30 pagi. Seperti biasa, tips-tips yang diberikan sangat mengujakan dan padat dengan contoh dan pengalaman beliau sendiri.

Apa yang boleh aku katakan, beliau seorang yang sangat daring, fokus, straight to the point dan simple. Hari pertama beliau hanya menyentuh tentang topik pengurusan kewangan. Belum bukak cerita property lagi. Banyak perkara baru yang menjadi 'eye opener' bagi aku walaupon aku dah melibatkan diri lebih 5 tahun dalam bidang ni.

Antara tips-tips yang dikongsikan :

1. Lebih 95% daripada jutawan menghasilkan rm 1 juta yang pertama daripada pendapatan mereka. Bukan daripada pelaburan.

2. Untuk golongan muda, tingkatkan pendapatan sebanyak yang boleh sebelum membuat pelaburan. Contoh, untuk mereka yang berumur 30-35 tahun, rm6-rm8k adalah sesuai. Kalau tak capai lagi tahap tu, silalah berusaha untuk mencapai tahap tersebut sama ada dengan meningkatkan pendapatan di dalam ofis atau di luar ofis.

3. Untuk yang bujang, marry RICH ! hahahahaha... senang nak dapat modal beli property... ( of course pilih yang beriman jugak kan.. janganlah bersandarkan harta semata-mata ;) )

4. Untuk yang dah berkahwin, pastikan anak-anak anda marry RICH ! again... senang nak dapat modal beli property... ( of course kita akan pilih yang beriman jugak kan.. janganlah bersandarkan harta semata-mata ;) )

5. Sentiasa berpindah jabatan / bertukar kerja / berpindah rumah setiap 3 tahun. Sebab : kenaikan gaji, tambah pengalaman dan tambah network. Jangan terlalu selesa berada di satu tempat.

6. Jika ada peluang bekerja di luar negara, jangan lepaskan! Pendapatan luar negara 1 tahun = 4 tahun di negara sendiri.

7. Tambahkan network anda! Network = Net Worth !

8. Buat satu Vision Board, yang jelas dan terang. Letakkan gambar rumah, kereta, percutian dan semua benda yang anda idamkan. Tampal di bahagian yang anda nampak setiap hari. Ambik feel dan berdoa bila baca tiap-tiap hari. InsyaAllah ianya seperti suatu doa kepada Allah untuk diri kita sendiri.

9. Jika perlukan nasihat daripada peguam, ejen hartanah, gurus (like Milan Doshi), belanja mereka makan dan dapatkan nasihat percuma :)

10.Khas untuk bumi, sila penuhkan ASB anda dan pasangan.

11.Jika net worth (jumlah harta - jumlah hutang) anda ialah rm500k, kereta yang sesuai untuk anda mestilah berharga < rm50k. Wahhhh... yang ni paling menyentuh jiwa ni.... huhuhu...

Kami juga diberikan kerja rumah oleh Milan. Setiap seorang diberikan satu kertas manila kad dan kami perlu membuat vision board dan hantar pada keesokan harinya. Sape tak hantar tak boleh masuk dewan tau... strict gile!

Wahhhhh.... bersemangat aku nak buat... Ada hadiah menarik pulak tu... hehehe... oklah sambung Day 2 pada entri seterusnya ye!

Klik LIKE kalau suka entri ni :)


Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday #2

Aisyah
Sarah
Children books
Mari membaca...
bersama twin... hehehe
Bilalah aku nak start baca ni... isk isk isk

Klik LIKE kalau suka entri ni :)


Sunday, October 16, 2011

Layan gambar dulu...

Genap seminggu aku tak update blog sejak seminar Milan. Bukan apa, sebenarnya dalam kotak fikiran aku ni asik rewind apa yang aku belajar dalam seminar tu... terlampau banyak ok... memang aku tak boleh absorb semua... mungkin dalam 70% je... tapi aku nampak jelas apa tindakan yang perlu aku lakukan selepas ini...

Guys! enjoy the picture first ya! :) Will tell u the story later...

We win!

I'm grad!

Milan's signature in my book!
With Aishah... we're millionnaires to be... ;)
about 147 peoples in the class... u guys rock!
Klik LIKE kalau suka entri ni :)


Thursday, October 6, 2011

Property Investment Convention 2011

erk... alamak dah lama dah pegi convention ni tapi baru sekarang nak update....  maaflah kawan-kawan aku terlupa la. Aku bukan pergi sorang-sorang. Kali ni seronok sebab ada ramai kawan... PropertyWaltz, Sufir, Syah, Nicole dan Sara pon ada. Aisey lupa nak amik gambo dengan Nicole dan Sara sebab diorang duduk jauh sikit.

Berbalik kepada kisah konvensyen, ada 9 orang speaker jemputan untuk seminar 2 hari ini. Semuanya hebat-hebat belaka.Aku dapat rasakan aura magnet wang diorang ni. Power! Semua berfikiran yang sangat-sangat positif. Memang best lah! Peserta pula lebih daripada 1000 orang. Memang meriah.

Yang paling best topik mereka selari dengan keadaan semasa ekonomi di Malaysia. Bagaimana keadaan hartanah dan ekonomi sekarang... betul ke ada bubble... bila harga rumah nak jatuh... saham REIT... pelaburan retail lot... pelaburan shop lot... semuanya ada disentuh dalam konvensyen 2 hari ni. Boleh baca review tentang konvensyen ni di PropertyWaltz dan PropertyDance :)

Dan dalam ramai-ramai speaker tu, aku terpaut hati pada sape lagi kalau bukan Milan Doshi. (eceh!). Dan aku sudah ter sign up untuk full course dia yang menelan kos agak banyak juga bagi aku. Tapi aku dah nekad, demi mencapai target aku untuk mencapai financial freedom by age of 35 nampaknya aku kena jugak berguru dengan seseorang yang benar-benar profesional dan berpengalaman terutamanya dalam skop  hartanah komersil. Aku pilih Milan. Semoga aku tidak tersilap membuat pilihan. Amin. Course ini berlangsung selama 3 hari bermula esok (7-9 Oktober 2011). Huhu so excited ok! Malangnya blogger RN tak dapat datang pulak sebab ada halangan. InsyaAllah Sufir pon akan hadir sama esok. Aku akan kongsikan di sini nanti ye. Moga Allah permudahkan. Amin!

Notebook from Wealth Mastery

All the speakers on stage

Kami berempat - bakal jutawan hartanah... ehem2 ;)
Klik LIKE kalau suka entri ni :)


Blog Widget by LinkWithin