Click here now!

Hot Subsale Property!

Click here now

Hot Subsale Property!

Click here now

Monday, November 24, 2008

New listing as at 25-11-2008

WILL SELL BY WAY OF PUBLIC AUCTION
on THURSDAY, 27TH NOVEMBER 2008 COMMENCING FROM 3.30 PM at AUCTION CHAMBERS, 2ND FLOOR,
HENRY BUTCHER ASSET AUCTIONEERS SDN BHD,
NO. 14, JALAN YAP AH SHAK, OFF JALAN DANG WANGI, 50300 KUALA LUMPUR.
ASSIGNEE: THE BANK OF NOVA SCOTIA BERHAD

Reserve Price : RM87,750.00
Assignor : Leau Koo Sien & Too Set Fong
Property Address : No. 25-16-07, Jalan 2/125,Winner
Heights Condominium, Taman Desa
Petaling, 57100 Kuala Lumpur
Description : A 3 bedroom apartment
Floor Area : 886 sq. ft.
Tenure : Leasehold
MV from RM110k up, Rent basic from rm650

Reserve Price : RM160,000.00
Assignor : Parameswaran A/l M S A Krishnan
Property Address : No. C-1602, Pangsapuri Puncak
Damansara, Jalan Teratai PJU 6, 47400
Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
Description : 3 bedroom apartment
Floor Area : 1,114 sq. ft.

Reserve Price: RM245,000.00
Assignor : Cheah Chee Leong
Property Address : No. 8-3-3, Block 8, Danau Permai
Condominium, Jalan 3/109F, Taman
Danau Desa, 58100 Kuala Lumpur
Description : A 3 bedroom apartment
Floor Area : 1,235 sq. ft.
Tenure : Leasehold

ON WEDNESDAY, 26TH NOVEMBER , 2008 AT 2.30 P.M.
AT CRYSTAL 11 ROOM, GROUND FLOOR, GRAND SEASONS HOTEL, NO. 72, JALAN PAHANG, 53000 KUALA LUMPUR
Muamalat - eszam

RESERVE PRICE : RM 65,000.00
TYPE : LOW COST APARTMENT
AREA : APPROX. 620 SQ FT
ADDRESS : UNIT NO. 3-18-5, 18TH FLOOR, BLOCK 3, KONDO RAKYAT DESA PANTAI, JALAN PANTAI DALAM, 59200 KUALA LUMPUR.
ASSIGNORS : SIVAGURU A/L GOVINDASAMY NADASYEN
(NRIC NO : 620614-07-5427/6809529)
SOLICITORS : M/S NASHILI & CO (TEL: 03-42937180)


Thursday, November 20, 2008

Arghh delay lagiii...

Hari ni mcm hari-hari yang biasa jugak sibuk follow up dengan lawyer, banker etc... Untuk Casa Subang, semalam ada valuer call daripada Henry Butcher. Dia kata nk buat valuation & nak tengok dalam rumah. Dia nak mintak aku kunci la or pegi sama2 tengok rumah dengan dia. Selagi dia x buat valuation, bank takleh disburse duit... oo itu mcm ka... aku mana la ada kunci... kan developer kerek tu x bagi lagi. So aku suh dia tinggalkan no telefon nanti kalau aku dah dpt kunci aku call dia balik.

Lawyer aku dah dptkan surat drpd lawyer bank pelelong yg mengatakan kami ialah pemilik baru unit tu. So tugas aku sekarang utk bwk surat tu ke developer dan campak ke muka mereka... hahaha xdela bwk pastu claim nk kunci & access card la... kalau diorang tak bagi gak lawyer aku suh diorang call lawyer aku... gitu le ceritenya tapi aku mcm x yakin je dengan surat ni... aku pon fax le ke developer semalam. Aku nk diorang tengok dulu surat ni baru aku pegi sana... Karang susah2 aku pegi sana diorang x terima lagi aku hangin satu badan...

Malangnya, drpd semalam aku x dpt ckp dgn developer nye person in charge... eii geramnye. Hari ni call dia cuti pulak. Eiii geramnye lagiii. Aku terpaksa tunggu hari isnin. Dahla xde org lain boleh ganti dia kt situ... eiii bertambah geram aku... sabo... sabo... hahaha...

Untuk rumah klien aku, flat Segar Ria tu pulak yang aku menang hari tu, utk pengetahuan korang klien aku keje kt Indonesia, dia transfer je duit kt aku & akulah yg uruskan daripada pilih rumah, buat bank draf, pegi bid, lantik lawyer & applykan loan. Apply loan via emel je canggih x canggih zaman sekarang ni. Drpd Indon pon boleh apply loan. Mudah dan pantas. Cuma aku x pegi tengok rumah tu je. Sebab rumah tu jauh sket drpd rumah aku. Kalau dekat bolehla aku tengok2 kan... Tapi dia x kisah dia suruh aku proceed je walaupon aku x dpt tengok rumah tu. Alhamdulillah dia dah suruh kwn dia tengok lepas menang bid... rumah tu kosong. So legala kan... Isnin depan 24/11 dia akan balik daripada Indonesia utk sign offer letter drpd bank dan loan agreement drpd lawyer. Aku dah kautim dgn lawyer supaya dia boleh sign dua2 tu dlm masa seminggu. So dia kena cuti seminggu la... Senang sikit xdela dia nak kena balik 2 kali utk sign benda2 ni kan... jauh tu kt Indon...

Aku ada jugak tengok senarai rumah lelong dalam masa terdekat ni... menarik jugak... cuma aku dah kering & takut loan x lepas. Rumah Cemara yang aku refinance tu still stuck kt Pejabat Tanah. Aku suruh lawyer follow up kt Pej Tanah. Ini jwp dia : " Saya x beranila awak sebab orang yang jaga bahagian strata tu garangggg " Aduh! sakit segala sendi aku dengar jawapan dia ni... Orang gomen mmg garang2 ke??? Patut ke garang2 ni?? Adoiiiii

Untuk geng2 yang tanya pasal auction Casa Subang, ada 2 unit lagi untuk dilelong :

27TH. DAY OF NOVEMBER, 2008, AT 11:00 A.M.
RESERVE PRICE : RM189,000.00
Type : A 3-Bedrooms Apartment Unit
Address : No. B-21-10, Casa Subang Apartment, Jalan Subang 1,
USJ 1, 47600 UEP Subang Jaya, Selangor.
Floor/Land Area : 682 square feet (63.36 square metres)

12 December 2008 3 pm
Type : 4 bedroom service apartment [Bumiputra Bidders only]
Address : No. A-03A-07, Pangsapuri Casa Subang, Jalan Subang 1, USJ 1, 47600 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan
Floor/Land Area : 1,062 Sq. Feet.
Reserve Price : RM 216,000.00

Details boleh kontek aku ;)


Tuesday, November 18, 2008

New listing as at 19-11-08

24th Day Of November, 2008 At 10.30 a.m.
The Auction Hall Of Tancorp (M) Sdn Bhd,
Lot 7.14, 7th Floor, Wisma Central
Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
RESERVE PRICE: RM60,750.00
2+1 bedrooms apartment - 616 sq ft.
Assignor(s) : Zaidan Bin Abu Bakar
Solicitors : Rajes Hisham Pillai & Gopal
Unit No. B-13-6, Blok B, Pangsapuri Cendana, Jalan Tasik
Permaisuri 3, Bandar Sri Permaisuri, 56000 Kuala Lumpur.

CHERAS RM270,000.00
End Unit Double Storey Terrace House - 1, 894 sq. feet
Assignor(s) : Mohd Affendi Bin Mat Hashim
Solicitors : Abdul Shukor & Roziana
No. 19, Jalan Suakasih 3/1, Bandar Tun Hussein Onn, 43200
Cheras, Selangor

KUALA LUMPUR RM305,000.00
3-bedroom condominium. 1,668 sq ft.
Assignor(s) : Chen Yew Keong
Solicitors : Rajes Hisham Pillai & Gopal
Unit No. 33B-27-7, Tingkat 27, Villa Putra Condominium (dahulunya D’Village Condominium) Lot 36, Jalan Tun Dr. Ismail, 50480 Kuala Lumpur.

On Tuesday, The 25th Day Of November, 2008 At 10.30 a.m.
The Auction Hall Of Tancorp (M) Sdn Bhd,
Lot 7.14, 7th Floor, Wisma Central
Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
KUALA LUMPUR RM182,000.00
Apartment 1,008 sq.feet
Assignor : Zaharah Binti Md Ismail
Solicitors : Messrs Noor Roaziha Jasbinder &
Associates (Tel: 03-22872118)
No. 1-12-2, 12th Floor, Block 1, Pantai Hillpark Phase 5, Jalan
Pantai Dalam, 59200 Kuala Lumpur

ON SATURDAY, THE 29TH NOVERMBER, 2008, AT 10.30 A.M.
AT THE AUCTION ROOM, UNIT NO. 6 (B-0-6), GROUND FLOOR, BLOCK B,MEGAN AVENUE II NO. 12, JALAN YAP KWAN SENG, KUALA LUMPUR

AMPANG RESERVE PRICE:RM55,000.00
TYPE : a corner 3-bedroom low cost flat -Approx. 61.00 sq.m
ADDRESS : No. B2-03-08, Block B2, Pangsapuri Desa
Lembah Permai, 68000 Ampang Selangor
Property Purchase Agreement, Property Sale
Agreement, Deed of Assignment and Power of
Attorney Dated 26/3/2007
BORROWER : Rugayah Binti Amran (NRIC NO : 660216-10-5818)
FOR BUMIPUTRA BIDDER ONLY

AMPANG RESERVE PRICE:RM55,000.00
TYPE : 3 bedroom low-cost flat- Approx. 61.00 sq.m
ADDRESS : No. B4-07-14, 7th Floor, Block B4, Desa
Lembah Permai, 68000 Ampang, Selangor
Loan Agreement Cum Deed of Assignment And
Power Of Attorney Dated 22/1/2007
BORROWERS : Yuualingam a/l Kerpayah (NRIC NO : 820510-14-6119)
Subramaniam a/l Muttiah (NRIC NO. 470428-10-5177)

RESERVE PRICE:RM137,700.00
TYPE : 3-bedroom Condominium- Approx. 115 sq.m
ADDRESS : Unit No. A9-19, Block A, Glenview Villa,
Taman Pinggiran Cheras, Jalan 49, Off
Jalan Kuari, 56100 Kuala Lumpur
Loan Agreement, Assignment and Power Of Attorney Dated 20/5/2004
BORROWER : Bu Chen Lee (NRIC NO : 760919-06-5291/A3449896)


Sibuk tapi sempat ber party lagi...

Ijam (asben aku) dpt undangan daripada sepupu dia ke majlis harijadi anak dia. Anak dia ni sebaya dgn Aisyah cuma tua sebulan je. Kali ni diorang buat besday party kt McDonalds Damansara. Tiba hari yg dijanjikan kitorang pon sampai le satu family...

Tengok2 ada kereta yg macam kenalllll je... hehehe.... Golf GTi kaler putih... sape lagi kalau bukan si Putra78. Si putra ni adik ipar kepada sepupu ijam. Rupanya diorang share buat majlis ni... So ade 2 org nye besday la... anak putra dgn anak sepupu ijam. Aiseh wa bwk satu hadiah je... nk buat camno... x sound awal2 putra...hehehe...

Enjoy jugak la buat besday party kt McDonalds ni specially untuk budak2... mmg happy sgtla diorang kan pasal ade mainan lagi kt McD tu. Bolehla main sekali... Dalam 2 jam gakle lepak kt situ pastu balik la apa lagi... dpt goodies gak... thanks a lot to putra and aisya ye... lain kali jemputla lagik... kami tak tolak punya.... hahaha...

Dapat tangkap gambar sifu CPO putra kt belakang tu tgh ckp kt telefon... hehe jgn marah... ;)




Monday, November 10, 2008

New listing as at 10-11-2008

17TH NOVEMBER, 2008, AT 3.00 P.M.
AT THE AUCTION ROOM
UNIT NO. 6 (B-0-6) GROUND FLOOR, BLOCK B, MEGAN AVENUE II, NO 12, JALAN YAP KWAN SENG, KUALA LUMPUR

RESERVE PRICE : RM79,717.00
Type : Corner 3 Bedroom Apartment
Area : Approx 1,038 square feet
Address : Unit No. 3-9-1, Level 9, Block 3, Hijau Ria, Jalan 1/1A,
Taman Kepong Indah, 52100 Kepong, Kuala Lumpur.
Loan Agreement Dated 28/1/1997
Assignors : Low Cheng Pok I/C 680323-05-5009
Chong Ka Mun I/C 640610-14-5078
Solicitor : M/S KC Lim & Co (Tel : 03-2166 2480)

RESERVE PRICE : RM72,000.00
Type : 3 Bedroom Apartment
Area : Approx 721 square feet
Address : Unit No. K2-02-11, 1st Floor, Block K, Meranti
Apartments, Persiaran Subang Mewah, USJ 1,
47620 Subang Jaya.
Note : For Bumiputra bidders only.
Loan Agreement Dated 22/3/2000
Assignor : Zainizam Bin Hashim I/C 720105-02-5745
Solicitor : M/S Mah-Kamariyah & Philip Koh
(Tel : 03-2163 0208)

AUCTION DATE: 20 TH DAY OF NOVEMBER, 2008
Reserve Price RM139,500 Kuala Lumpur
PAH/9514(3)/11/2008(LA)
Description : 3 bedroom condominium
Address : Unit No. A-03-05, Bayu Tasik 2 Condominium,
Jalan Sri Permaisuri 5, Bandar Sri Permaisuri,
56000 Kuala Lumpur
Floor Area : approx 88.01 sq metres
Assignor : Hariman Bin Harlid Wilson @ Addie
Solicitor : M/S Soo Thien Ming & Nashrah
[Ref: CP/ns/L1169(268)/PBB/HHW]
Facilities Agreement And Deed of Assignment both dated the
29th day of March 2004
Bank ref : WCCC/CTD/HAY/2029399614

RESERVE PRICE : RM300,000.00
Type : Duplex Condominium
Area : 152.82 square metres (1,644.8 square feet)
Address : Unit No. A-0-03, Ground Floor, Block A, Armanee
Condominium, Jalan PJU 10/1C, DAmansara
Damai, 47830 Petaling Jaya, Selangor Darul
Ehsan.
Assignor(s) : Chong Min Chon
Solicitors : M/s. Jayadeep Hari & Jamil (Tel : 03-7784 2315)


Wednesday, November 5, 2008

Sign loan agreement...

Alhamdulillah malam tadi aku dah sign Letter Offer (LO) from CIMB berkenaan dgn loan rumah di Casa Subang. Officer CIMB tu dtg jumpa aku dgn ijam kt area rumah kitorang. Dapat set tuppaware sbb amik MRTA dgn diorang. hehehe... jadi le kan... aku amik MRTA 10 tahun je memandangkan rumah ni jv dgn faris, so mestilah mau jual cepat2 supaya cepat dpt untung... hehehe

Sepatutnya minggu lepas lagi aku dah sign LO ni tapi ada sedikit kesilapan dalam LO di mana dia tulis MRTA tu 30 tahun pastu atas nama ijam je. So mcm x fair pulak. So terpaksa aku call dia mintak tukar 10 tahun dan letak 2 nama utk MRTA. Kira 50-50 la. Lebih adil bagi kitorang.

Untuk loan rumah ni aku amik islamic loan BFR-1.95 with free moving cost maknanya semua yuran peguam akan dibayar oleh bank. Tapi untuk peguam tukar nama rumah mestilah owner jugak yang bayar. Aku dgn faris decide nk amik Junny sebagai peguam. Jap lagi aku akan call Junny untuk bincang pasal ni. Hopefully benda ni settle cepat & aku akan suruh Junny try mintak kebenaran untuk dpt access card masuk rumah ASAP.

Actually dah ade orang pon tanya pasal rumah tu untuk disewa malangnye access card x dpt lagi kan so x lehla bagi org sewa lagi... Kitorang hanya ade masa 90 hari je drpd tarikh lelong. Rasa memang x sempat la tapi peguam boleh tulis surat mintak extension.

Untuk rumah aku yg Bukit OUG tu pon blom siap lagi tapi peguam aku dah mintak extension. Expired 1/11/08 ari tu. Dpt extension lagi 3 bulan kalau x silap. So senang jugakla hati aku ni kan sebab dpt peguam yg alert & buat keje. Rasanya ade kena bayar penalti tapi x byk. Aku x pernah lagi kena penalti ni sbb rumah sebelum ni siap on time. Kira pengalaman pertama la ni. Tapi aku x kisah sgt pasal penalti ni pasal duit sewa bulan2 pon dah start masuk. Boleh jugak cover benda2 mcm ni. Kalau ada sesiapa yg pernah kena penalti ni boleh jugak share kt sini ye. Sharing is caring maa ;)


Monday, November 3, 2008

Auction property listing as at 4-11-08

Auction Type: Private Auction
Auction Date: 13 Nov 2008
Auction Time: 15:00:00
Auction Venue: Suite C-20-3, Level 20, Block C, Megan Avenue II, No12, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur

Reserve Price (RM): RM 60,000.00
Property Address: Unit No. 36, Ground Floor, Block D, Rumah Pangsa PKNS, Jalan Pekeliling, 50400 Kuala Lumpur.
Property Description: A 2-bedroom flat
Built Up : (approximately in sq. feet) 430.00 sq. ft.
Assignee: RHB Islamic Bank Berhad
Assignor: Roziah Binti Md Nor & Fairuz Bin Ismail
Solicitor:Che Mokhtar & Ling

Reserve Price (RM): RM 72,900.00
Property Address: Unit No. 22-06-10, 6th Floor, Block 22, Desa View Towers Condominium, Jalan 1/4A, Off Jalan Kolam Air, Kuala Lumpur.
Property Description: A condominium unit located on the 6th floor of a 15-storey condominium
Built Up : (approximately in sq. feet) 1,056.00 sq. ft.
Assignee: RHB Islamic Bank Berhad
Assignor: Arny Hanim Binti Azmi
Solicitor:Ghani & Co

Reserve Price (RM): RM 52,488.00
Property Address: Unit No. B02-11, Pangsapuri Seri Nilam, Jalan Wawasan 3/8, Bandar Baru Ampang, 68000 Ampang, Selangor Darul Ehsan.
Property Description: A 3-bedroom low-cost flat unit sited on the 2nd floor (level 3) of a high-rise 17-storey flat building
Built Up : (approximately in sq. feet) 628.00 sq. ft.
Assignee: RHB Islamic Bank Berhad
Assignor: Hamizah Binti Abu Talib
Solicitor:T. Rajagopalu & Co.

Reserve Price (RM): RM 133,000.00
Property Address: Unit No. B-29-09, Kenanga Point Condominium, Jalan Gelugor Off Jalan San Peng, 55200 Kuala Lumpur.
Property Description: A 3-bedroom condominium
Built Up : (approximately in sq. feet) Not Available
Assignee: RHB Islamic Bank Berhad
Assignor: Cheng Har Yim (Deceased)
Solicitor:Gulam & Wong

Sebelum tamat posting ni aku nk pesan, kalau nk masuk auction tu register kt aku... kalau x jadi pon xpe... just register je. Bhg korang mesti adeeee. Walaupon sikit sebab dah share tapi still ade kan... Better than nothing. Leh gak wat belanja beli brg dapur kt Tesco ke kan... aa sape nak bagi???


Blog Widget by LinkWithin