Click here now!

Hot Subsale Property!

Click here now

Hot Subsale Property!

Click here now

Friday, October 30, 2009

Akhirnye....

Semalam Jumaat 30 Oktober akhirnye berjaya gak aku beli satu rumah lelong... hahaha setelah berkali-kali mencuba (x igt dah aku brape kali). Malu jugakla muka ni pasal org bank pon dah kenal. Kalau dtg x lain x bukan nk buat bank draf atau refund bank draf :D

Dgn perut yg... ehem2... tau2 jelah due pon dah dekat... mmg aku target nk beli lagi satu rumah sebelum bersalin... Alhamdulillah Allah makbulkan. Rumah yg aku dpt ni kt VP Sri Kembangan, harga RM72180 shj (Dpt RP tu) Maklumla lelongan daripada Affin Bank ni x cover outstanding untuk lelongan kali ke-3 dan ke atas... Aku dah cek o/s nye lebih kurang rm7.3k dan aku rasa still berbaloi...

Mmg ramai yg dpt RP semlm. Klien aku (dia keje kt Johor) jugak dpt RP utk rumah PE di Damansara Perdana. Terkejut jugak aku. Tapi outstanding rumah dia bank cover sebab baru auction ke-2. Rumah yg aku & klien aku dpt ni aku x sempat pon nk pegi tengok. Sabar jelah. Pandai nasihat org suruh pegi tengok dulu tapi diri sendiri x buat... Apa2 pon sendiri buat sendiri tanggung la ye... :)

Pagi ni (Sabtu 31 Oktober) aku ke Ng Chan Mau utk auction EON Bank. Aku x menaruh harapan yg besar utk klien aku ni dan aku x halang dia nk mencuba. Rumah SD di Kajang tu mmg ramai peminat. 8 org masuk bid! huhu... harga naik drpd rm80k ke 102k. Biasalah tu. Aku x terkejut pon. Kalau dpt RP aku terkejut! hehe... Anyway never give up to all investors... kalau ade rezeki x ke mana... insyaAllah...

Esok (Ahad 1 Nov 09) insyaAllah aku akan ke Kuching. Cuti2 Malaysia... flight kol 7.10 pagi... doakan aku x bersalin dlm flight sudah la... kang glemer lak satu mesia... "Bersalin kembar dlm flight Air Asia..." Oh tidak na'uzubillah... Apa2 hal pon aku bertawakkal sajelah... semoga semua dipermudahkan... Amin...

"Auction can save thousands $$$..."


Thursday, October 29, 2009

Stesyen minyak untuk dijual!

Perhatian! Untuk bumiputera shj :)

1. Shell di TTDI (berhadapan dengan Politeknik)
Harga RM 9 juta nego...

(Segala hutang akan dilangsaikan oleh penjual...)

2. Petronas Gombak
Harga RM 4 juta nego...

(Segala hutang akan dilangsaikan oleh penjual...)

Ada berani ka? Kalau berani boleh call/email saya lah... ;)


Monday, October 26, 2009

31 Oktober 2009 (4)

EU.HB 10%
Auction Price : RM 260,000.00
1798 sq.ft Bumi Lot Leasehold
No. 10, Jalan Yakut 7/13, Projek Perumahan PKNS,
Seksyen 7, Fasa II, Shah Alam, SELANGOR

EU.HB 10%
Auction Price : RM 135,000.00
No. 284-03-07, The Heritage Condominium, 3½ Miles,
Jalan Pahang, Setapak, 53000, KUALA LUMPUR
1207 sq.ft FREEHOLD

EON.NCM 10%
Auction Price : RM 105,000.00 818 sq.ft
No. A-12-15, 12th Floor, Block A, Prisma
Perdana Apartment, Jalan Midah 8A, Off Jalan
Midah 8, Taman Midah, 56000 Cheras, KUALA LUMPUR

STD.NCM 10%
Auction Price : RM 80,000.00
No. 14-0-12, JALAN 5/112A, TAMAN BUKIT ANGKASA,
PANTAI DALAM, 59200, KUALA LUMPUR
LEASEHOLD 685 sq.ft


Monday, October 19, 2009

30 Oktober 2009 (1)

AL.TC 10%
Auction Price : RM 185,000.00
No. 52A, Jalan Dayang 21/8, Bandar Mahkota Cheras,
43200 Batu 9, Cheras, SELANGOR
1300 sf


29 Oktober 2009 (7)

NS.CA 5%
RESERVE PRICE : RM 49,500.00
3 Bedrooms Apartment, Approx. 660 Sq. ft
Unit No. B-12-18, Block B, Tingkat 12, Jalan
14/155C, Bandar Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur

NS.CA 5%
RESERVE PRICE : RM 55,000.00
2 Bedrooms Apartment, Approx. 612 Sq. ft
Unit No. 26-03-18, Block 26, Jalan 1/18B,
Taman Batu Permai, Batu 5 Off Jalan Ipoh,
51200 Kuala Lumpur.

NS.CA 5%
RESERVE PRICE : RM 60,000.00
2 Bedrooms Flat, Approx. 480 Sq. ft
Unit No. L25A-307, Second Floor, Block L25A,
Pandan Jaya, 55100 Kuala Lumpur.

NS.CA 5%
RESERVE PRICE : RM 55,000.00
3 Bedrooms Flat, Approx. 660 Sq. ft
Unit No. C-1-21, 1st Floor, Block C, Pangsapuri
Sri Rakyat, Jalan 14/155C, Bandar Bukit Jalil,
57000 Kuala Lumpur

NS.CA 5%
RESERVE PRICE : RM 55,000.00
Apartment, Approx. 660 Sq. ft
Unit No. C-13-1, Jalan 14/155C, Bandar Bukit
Jalil, 57000 Kuala Lumpur.

NS.CA 5%
RESERVE PRICE : RM 55,000.00
3 Bedrooms Apartment, Approx. 660 Sq. ft
C-9-11, Block C, 9th Floor, Jalan 14/155C,
Bandar Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur

NS.CA 5%
RESERVE PRICE : RM 60,000.00
2+1 Bedrooms Flat, Approx. 700 Sq. ft
Unit No. 205-12-06, Block 205, Jalan Dato
Senu 26, Taman Sentul Utama, 51000 Kuala
Lumpur, Wilayah Persekutuan.


Thursday, October 15, 2009

28 Oktober 2009 (6)

RHB3705.EA 5%
Apartment, 3-bedrooms 987.00 sq. ft.
No. P10-B-19-03A, Sri Dahlia Apartment,
Jalan Sepakat Indah 2/2, Taman Sepakat Indah II,
Sungai Chua, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan
Reserve Price: RM 100,000.00

RHB2670.EA 5%
Reserve Price (RM): RM 135,000.00
No. M3-8-217, Pangsapuri Baiduri, Persiaran Institut,
Section 7, 40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
Apartment, 3-bedrooms, 2-baths 850.00 sq. ft.

RHB3436.EA 5%
Reserve Price (RM): RM 110,000.00
No. D-3-2, 3rd Floor, Block D, Permai Ria
Condominium, No. 33, Jalan 1/18B, Taman Batu Permai,
Batu 5, Off Jalan Ipoh, 51200 Kuala Lumpur
Apartment, 2-bedrooms 860 sf

RHB3697.EA 5%
Reserve Price (RM): RM 138,000.00
No. 3/18, 3rd Floor, Ayers Tower Condominium,
Jalan Kosas Utama 1, Taman Kosas, 68000
Ampang, Selangor Darul Ehsan
Condominium 1252 sf

ALB.RSM 10%
Auction Price : RM 60,000.00 650 sf
Unit No. E-6-12, 6 th Floor, Block E, Perumahan
Rakyat Pantai Permai, No. 4, Jalan Pantai Permai,
Pantai Dalam, 59200, KUALA LUMPUR

ALB.RSM 10%
Auction Price : RM 360,000.00
An intermediate 2 ½ storey terrace house unit
No. 3, Jalan Timah Satu 7/25A, Section 7,
40000 Shah Alam, SELANGOR
Land Area (sq.ft) : 1690 sf


26 Oktober 2009 (2)

2+1 Bedroom Apartment
Auction Price : RM 250,000.00
No. 107-30-01, Bistari Condominium, Jalan
1/64D, Off Jalan Putra, 50350, Kuala Lumpur
1066 sf Freehold

AMB.PAH 5%
Auction Price : RM 190,000.00
Land Area (sq.ft) : 1022
No. B3-8-5, 8th Floor, Block B3, Pantai Hillpark
Phase 2, Jalan Pantai Dalam, 59200, Kuala Lumpur


Tuesday, October 13, 2009

Tanah Ladang Sawit untuk dijual

Tanah Ladang Sawit 4 ekar untuk dijual di Sepang Gold Coast Bagan Lalang Sepang.

Harga RM 150k seekar.
Hasil sawit RM300 seekar.

Komisen ada untuk introducer :)

Emel/SMS will do.

Thanks!


Monday, October 12, 2009

24 Oktober 2009 (5)

RA.EA5 10%
RP : RM 105,300.00 MV : RM 130,000.00
2-BEDROOMS APARTMENT 797 sq. ft. Leasehold
Unit No. 3A03A, 4th Floor, Casa Venicia Tower,
Jalan Bukit Idaman 1/3, Taman Bukit Idaman,
68100 Selayang, Selangor Darul Ehsan.

RA.NCM93 10%
Reserve Price : RM 90,000.00
3 BEDROOM CONDOMINIUM 893 sf Tenure : 86 years
Unit No. 10-3-13, 3rd Floor, Block 10,
Petaling Indah Condominium, Jalan 1C/149,
Off Jalan Sungai Besi, 57100 Kuala Lumpur

RA.NCM94 10%
RP : RM 133,200.00 MV : RM165,000.00
3 BEDROOM CONDOMINIUM 1,453sf Tenure : 99 years
Unit No. A1-07, 1st Floor, Kyoto Garden
Condominium, Persiaran Bukit Jaya, Bukit
Antarabangsa, 68000 Ampang.

CIMB.NCM 5%
3 Bedroom Low Cost Apartment
Auction Price : RM 55,000.00 652 sf
No. B6-11-33, 11th Floor, Block 6, Jalan PJS 6/6C,
Desa Mentari, 46000 Petaling Jaya, SELANGOR

CIMB.NCM 5%
3 Bedroom Apartment Bumi Lot
Auction Price : RM 162,000.00 1182 sf
No. 2506, 25th Floor, Block A, Ridzuan Condominium,
No. 3, Jalan PJS 10/11, Bandar Sri Subang,
46000 Petaling Jaya, SELANGOR


22 Oktober 2009 (5)

OCBC.PAH 10%
Auction Price : RM 234,500.00 Freehold
Duplex Townhouse 1721sf Bumi Lot
No. 3-03-B, Cyberia Crescent Townvilla,
Persiaran Fauna, 63000 Cyberjaya, Selangor

OCBC.PAH 10%
Auction Price : RM 184,000.00 Freehold
3-Bedroom Condominium 1049 sf Bumi lot
No. A-02-05, Block A, Cyberia Crescent 2,
Persiaran Fauna, 63000 Cyberjaya, Selangor

AMB1723.EA 5%
Reserve Price (RM): RM 75,000.00
A 3-bedroom flat unit 650.00 sq. ft.
No. E-4-8, Perumahan Rakyat Pantai Permai,
No. 4, Jalan Pantai Permai, Pantai Dalam,
59200 Kuala Lumpur.

AMB1653.EA 5%
Reserve Price (RM): RM 262,440.00
A 3-bedrooms duplex condominium 1,654.00sf
No. A-915, Armanee Condominium,
Jalan PJU 10/1C, PJU 10, Damansara Damai,
47300 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.

AMB1671.EA 5%
A 3-bedroom apartment unit 850.00 sf
Unit No. A-01-12, 1st Floor, Block A,
Serdang Villa, Jalan Kasturi, Taman Bukit
Serdang, Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan.
Reserve Price: RM 98,415.00


Sunday, October 11, 2009

Lelongan RHB & Open House PMC-SS

Lambatnya aku update entri pasal ni... hehehe... maklumla weekend penuh aktiviti memenuhi jemputan open house... mlm je dah penat... apa lagi tido la... Seperti yg dijangka lelongan RHB minggu lepas di Renaissance Hotel memang menarik ramai pembida. Penuh sesak tempat pendaftaran... huhuhu... Alhamdulillah dlm byk2 unit yang dibida oleh klien-klien aku ade gak 2 unit yg menang... Tahniah pada En Shamsul tauke emas & Pn Azlida yang memenangi unit masing-masing. Aku cuma tolong je... :)

Esoknya pulak aku & family dtg ke jemputan open house di ofis PMC-SS. Alamak kena panjat tanggala pulak... huhuhu... sib baik makanan sedap... dpt jugak jumpa bakal klien di sana... :D Terima kasih daun keladi pada Faris, Pie & Bri sebagai tuan rumah. Tak dpt lepak lama-lama pasal lepas tu terus ke Klang pulak... raya la apa lagik...

Pie & Bri racun-racun aku suruh berenti keje... siap racun2 ijam sekali... hahaha... ikut hati lepas bsalin ni aku nk berenti... tapi ijam kata nanti dulu la... kena buat persediaan betul-betul sebelum berenti... lagipon aku x sepower Pie, Bri & Faris tu... keje 8 pagi - 11 malam... gile power root... hehehe... Anyway all the best utk mereka... aku tumpang bangga atas kejayaan mereka yg dah ade opis sendiri... tahniah!

Untuk listing akan dtg aku akan cuba update secepat mungkin utk pembaca2 semua... register jgn x register... ok geng... "Auction can save thousands $$$$...."


Blog Widget by LinkWithin