Monday, January 5, 2009

Rumah panassss Sri Penara

Sabtu lepas aku dpt tau drpd seorang kawan yg Sri Penara dilelong sehingga harga nya mencecah rm117k!!! Wow! Mesti ade sesuatu sebab yang menjadikan pembida tersebut sanggup membida lebih daripada harga semasa Sri Penara. Nasihat aku untuk investor, jgn over bid sehingga melangkau daripada harga semasa. Bank hanya akan bagi loan ikut harga semasa shj. Sebaik-baiknya beli rumh 20% kurang drpd harga semasa.

Ada byk lagi Sri Penara yang akan dilelong dalam masa terdekat ni... sesiapa yg berminat, silakan boleh daftar bwh aku... komisyen boleh kawtim! :)

Auction Price : RM 60,000.00
Land Area (sq.ft) : 650
Auction Date : 17-Jan-09
Tenure : Leasehold
Restriction : For Bumiputra Purchaser Only
Location : No. B-17-29, Rumah Pangsa Sri Penara, No.6, Jalan Sri Permaisuri 1, Bandar Sri Permaisuri, 56000 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur

Auction Price : RM 60,000.00
Land Area (sq.ft) : 624
Auction Date : 17-Jan-09
Tenure : Leasehold for 99 years expiring on 16/3/2098
Restriction : For Bumiputra Purchaser only
Location : No. A-06-22, Block A, Cendana Apartment, Jalan Sri Permaisuri 3, Bandar Sri Permaisuri, 56000 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur

Auction Price : RM 60,000.00
Land Area (sq.ft) : 650
Auction Date : 17-Jan-09
Tenure : Leasehold
Restriction : For Bumiputra Purchaser Only
Location : Unit No. B-05-39, Sri Penara Apartment, No. 6, Jalan Permaisuri 1, Bandar Permaisuri, 56000 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur

12 comments:

Farah,
Yang cendana apartment tuh.. RP die 60k jer ke. NGC aku tgk 135k. Berminat jugak nak masuk nih. Camner caranyer

Yup mszinc. NGC tu hape? Setau aku v dia dlm rm80-90k. Yg ni faris nk masuk gak ni... ko kena lawan dia..deposit 10%. Kalau serius, sms nama & ic ko pastu aku call bagitau details... Tq!

Salam... saya cuma nak tahu, berkenaan terms Bumiputera Bidders/Purchaser only.. maksudnya macammana? ada ke dia tgk monthly household income tak lebih certain amount.. atau just bumiputera status tak kira gaji berapa puluh ribu pun boleh beli? -thanks-

Salam Yana, terms Bumiputera bidders/Purchaser only bermaksud hanya bumi yg boleh beli...xde kena mengena dgn income..Tq! :)

fara, bukan ke kalau rumah kos rendah DBKL akan check kita punya household income? correct me if me wrong..

rasanya.. siapa da rumah kat penara tue boleh jumpa biddr yang kalah tue... dan offer jual rumah penara dengan rege 100k...

rasanya maybe rumah tue fully furnished, tingkat 1, tile semua ...

tapi rasanya meamng menakjubkan

Idea yg bernas jugak tu keown...hehe..

Untuk kepastian tentang household income, saya cadangkan anda telefon DBKL sendiri sebab saya pon x pasti...TQ!

kak ct,
saya berminat nak masuk cendana tu, tapi bila check maintenance tertunggak dia 7k.. aduss.. any advice?

salam kelang, u boleh proceed utk cendana tu.Bank akan cover oustanding maintenance tapi x tau lagi berapa yg dia cover. Kena tunggu hari lelong baru tau.

Kelang boleh register lepas tu tunggu hari auction. Kalau bank cover all the cost then kelang boleh proceed...otherwise kelang boleh tarik diri pada hari auction. :)

Camne? boleh?

nak share tips paling bguna... JANGAN BELI sri penara tu wahai sume investor sekiranya:
1. anda blum bkahwin
2. household income >2000k
utk kterangan dgn lebih jelas tgk web site dbkl, @ cal bhgn pengurusan prumahan dbkl. SILA BELI sekiranya anda gagal syarat diatas ttapi ada kenal 'org dlm' dbkl. so sape2 yg bminat dgn 'rumah low cost dbkl' samada joint venture dgn private developer, sila semak dgn dbkl.memang ada masalah pindah milik sbb gagal syarat di atas. jadi, ghenti kan la cari penyakit, kang jadi jutawan yang muflis plak. x kira la rumah lelong @ subsale (beli atas org). saya dh clarify dgn dbkl. nk share lebih lanjut blh email to tuanrumahbaik@gmail.com tq

terima kasih en tuan rumah baik atas tips yg sgt berguna ini! Noted! ;)

cendana apartment tu perlu daftar DBKL ke untuk membelinya..

Blog Widget by LinkWithin