Sunday, November 15, 2009

Tengok rumah VP




Kelmarin p VP tengok rumah yang dimenangi pada 30 Oktober yg lalu... Rumah tingkat atas sekali... end lot... Jusco view, pool pon boleh nampak jugak dari balkoni...wow.. rumah darala... org x pernah duduk lagi... gril xde, lampu & kipas pon xde (adoi byk nk kuar modal ni...hehe) rumah berhabuk... standardla pasal org x pernah duduk kan...

Air ade lagi... api dah kena potong tapi tunggakan x byk pon... rm142 je... lepas bayar TNB boleh sambung balik. Tapi aku lom bayo sebab meter TNB kt luar. Takut fius kena curi pulak nanti. So tunggu lepas pasang gril baru boleh bayar itu TNB lah...

Lepas tengok rumah, tukar tombol baru & terus p beli lampu dan kipas kat kedai letrik kt Sri Kembangan. Terbangla rm610 utk 11 set lampu & 4 set kipas... hohoho... insyaAllah Sabtu ni operasi pasang memasang pulak...

Takde byk masalah sgt rumah ni, org mentenen opis pon x byk cerewet. Bayar rm1k je dia leh proceed air tu... ada notis tulis kt pintu 17 Nov air akan dipotong... hehehe... OS sume sekali rm7k++. Bayar sikit2 la... x yahla nk bayar lump sum kan... Access card & sticker pon dah dpt. Bayar rm50 shj...

Untuk loan pulak, alhamdulillah dah lulus (CIMB Islamic) tapi yg peliknye officer tu kata boleh mintak loan based on MV. Wah bestnye kalau betul2 mcm tu. Aku pon setuju jelah. Tengah tunggu offer letter nk tengok rate dll. Kalau ada apa-apa news aku akan update insyaAllah...

13 comments:

hai tuan tanah,

nak jual umah ni kat i?

email i ok?

clapika_84@yahoo.com

fara,

manede loan pakai MV, utk refinance bule ler...aritu bank officer cimb tu pun ade ckp benda yg same, i sekolahkan dia balik...maklumla terkejar sales, bole mis-rep

wahhh... mmg cun la rumah vista pinggiran nie.. zjie pun ada sebiji kat sini... berbaloi2...

sourplum, alhamdulillah loan dah lulus tapi ikut rate baru pulak. Tgh tunggu bank buat OL ikut rate lama.

din, serius ka? bape mau offer? :D

armootz, tu la aku pon bukan caya sgt just wait & see jelah...

zjie, u punye blok mana? sewa brape kt sana ek?

selamat pecah masuk ke VP. wow!! view yg lawa. sama jer ngan view carjunk.haha.block sama kot.

org mentenen vp mmg ok. asal byr jer, dia tolong.hehe.keadaan rumah pun ok. just kuar duit pasang lampu+kipas+grill.

p/s: sewa dlm rm650. kalo foreigner, leh mark up lg, diorang mmg kaya.hahaha!!!

carjunk, esok proses pasang lampu + kipas. Ada kontek tak org pasang gril area situ?

Thanks
Fara

saya dah delete plak nama & no hp org grill tuh. tp kedai dia dekat jer. gi jalan ke mc'd dan kat round about amek kol 9. nanti lalu kawasan kedai2. situh ada kedai besi/grill. leh tanya harga dulu. harap membantu. kalo nk tanya kat pej mentenen tuh pun bleh.

Thanks carjunk. Hari ni proses pasang grill. Tapi x amik dgn org yg pej mentenen suggest. Org tu mcm nk tanak je. Bagi quotation pon susah. Aiii tatau nk ckp... nk meniaga ke tanak... huhuhu

salam..
bley saya tau...saya interested gak kat area VP tu...ikutkan skang brapa harga market? Senang tak nak nyewa?Haritu saya ade tgk lelong reserve price RM 90K, actually bley dapat lagi murah ke?

VP = vista pinggiran..
ground floor leh dpt sewa lebih tak ek.. hehe..

fara, cimb islamic dpt rate ok ke.. leh share tak..

Blog Widget by LinkWithin