Thursday, December 3, 2009

Update on VP

Alhamdulillah loan dah lulus daripada CIMB Islamic. Rate biasa je BFR-1.6 selama 40 tahun :D Bayaran bulanan pula sebyk rm277.50 sebulan. Lega selesai satu bab. RHB Islamic & Public Bank reject aku nye application. Cisss... nasib baik CIMB Islamic sempoiiii... Boleh buat home extra pulak lepas ni kan... Oh ya loan tu ikut puchase price bukan ikut market ye... Mana boleh ikut MV nanti bertambah cepat aku kaya... hahaha...

Ada jugak 2-3 org yg call nk tengok rumah... weekend ni adela appoinment. Kipas + lampu + gril pon dah pasang. Cuma tekanan air agak rendah. Akan diperbaiki weekend ni insyaAllah...

Tu jelah update setakat ni... nanti aku update lagi...

11 comments:

tahniah kak fara...pasni kena tolong sy la pulak..heheee....

sama la fara.. aku pun dpt rate cmtu kt cimb islamic.. takleh ejas dh.. huhu..

Palie, insyaAllah...

Rizal, takpela rate tu janji lulussss...

demand for VP is very good. student pak arab pon dah mula duduk sana.

yeah. yup betol. pak arab nih bawa kawan2 dia duduk VP. kebanyakan diroang nih ok. pandai2 la pilih tenant anda. :D

fara-pressure air kat VP mmg mcm tuh. takleh wat pe. kalo nk best, kena la beli pump.hehe

kayzen, rumah dah disewakan ke? Pak Arab duduk?

carjunk, tu la pressure dia mmg rendah ek... igt tanak pakai tangki nk direct ke paip je... tapi semlm tengok pressure air mcm ok pulak... x jadi buat...

InsyaAllah ade Pak Arab dari Iran nk sewa. Hari ni sign agreement. Doa2kan jadik ye...Amin.

amin..moga jadi. :D

Pressure air takleh buat apa dah. tp air tetap ada. so kalo nk mandi best, kena pasang water filter with pump. harap membantu.

Alhamdulillah dah disewakan pada Pak Arab. rm650 je sebulan.

Tu la Pak Arab tu ade gak komplen pasal air tu. Asben jwb dah mmg mcm tu hehehe... Rumah basic je cuma ade lampu+kipas+gril...

sng ko dpt tenant kn
bgus la.

loan leh buat sampai 40 tahun? .. ya ke.. saya tak tau..

Anon, boleh buat loan max 40 tahun atau sehingga umur 70 tahun yg mana lebih awal... tq!

Blog Widget by LinkWithin