Friday, October 29, 2010

Happy Birthday To Me!

Walaupon dah agak basi tapi nak jugak update kt blog... :D

Birthday aku yg ke-31 pada 22 Oktober yang lepas... Happy Birthday To Me! Walaupon usia semakin bertambah tapi tahun ni aku rasa x kisah pon... malah makin happy dan bersyukur sgt2 nk tau apa rahsianye? Semakin tua semakin kaya! hahaha... mata $$$$ betul aku ni kan... :D

Dalam property investment, investor mmg x risau bila usia meningkat sebab:

1. Property yang disewakan semakin meningkat harganya....
2. Loan kepada bank semakin berkurang... (penyewa yg tolong byrkan installment ni tau)

So kira serampang 2 mata la...

Cth : Bygkan sekarang korang ada beberapa bijik rumah yg bernilai rm700k dan disewakan pada kadar rm5k sebulan dgn +CF rm700...

30 tahun akan datang... property korang mungkin mencecah min rm1M (jutawan beb!) dan +ve CF korang adalah min rm5k bersih (takkan sewa tak naik kan?)... sape nk bagi... Tu tak termasuk lagi kalau korang refinance & ulang balik step yg sama.... mmg masyukkkkk lah...

Jom kite layan property investment! :)

PS: Semakin tua pastikan IBADAH juga semakin bertambah... *pesanan untuk diri sendiri... huhuhu*

Tiramisu Cake sponsored by en Suami... Luv U!

2 comments:

moga bertambah murah rezeki..tambah rumah lagi..tambah anak.. :)..tahniah..

Blog Widget by LinkWithin