Sunday, February 6, 2011

Cuti Panjang CNY. Apa nk buat?

Rata-rata rakyat Malaysia amik cuti panjang sempena CNY 2011 ni. Aku x ambik pon. Cukup dengan cuti yg dpt. Takde plan ke mana-mana sebab April nanti insyaAllah nak ke Sabah. So memang simpan cuti dan $$$ untuk ke Kota Kinabalu nanti.

Bila tengok atas meja kopi dah penuh dengan surat-surat lawyer, bill statement daripada JMB, penyata akaun pinjaman, surat bank mintak cover note insuran dan lain-lain... aku pon dpt idea utk habiskan masa aku... Filing la beb! Kalau rumah dah lebih 5 bijik peningla nk cari dokumen kalau x filing...

So lepas filing meja bersih hati pon senang! Bila nk cari dokumen lama x lah amik masa yg panjang utk mencarik... Kena tambah satu lagi fail utk rumah sendiri yg kami baru beli daripada tuan rumah... :)

4 comments:

bestnyer dpt beli rumah dr owner..
senag, x payah nk pindah..

alhamdulillah... lepas 6 tahun baru terbukak hati tuan rumah nk jual... sebelum ni dia tak mau jual...

tahniah..berakhirnya satu penantian..tak perlu la berjauhan dgn parent la ye.

Tq Kakct... hehehe... tau takpe... lepas ni dok pk nk renovate rumah pulak dah... adeh!

Blog Widget by LinkWithin