Tuesday, March 6, 2012

Taiko Rumah Lelong dalam masa 1 Hari sahaja ?

Ramai pembaca blog saya tanya, bila saya dan kawan-kawan nak anjurkan seminar lagi?

ya, tahun lepas memang menarik
3 program seminar telah pun kami anjurkan
peserta-peserta memang sporting dan best
ada yang berani tampil ke depan persembahkan visi mereka
ramai yang bekerjasama dengan baik dalam kumpulan hingga menang kumpulan terbaik
ada juga yang tampil mengetuai senaman sebelum memulakan sesi
Memang seronok dan penuh berinformasi
Saya harap semua peserta ini mendapat manfaat dan makin berjaya di dalam pelaburan hartanah mereka.

Jadi sekarang ni saya nak umumkan yang kami akan anjurkan lebih banyak lagi program
Tapi berbeza dari tahun lepas
Kami mahu anjurkan program yang lebih spesifik dengan keperluan dan tahap ilmu peserta.

Bidding is Fun!
Pengumuman pengumuman!

Dengan ini saya umumkan akan ada dua program untuk bulan April.
Satu, saya akan umumkan kemudian.

Satu lagi, Kursus Taiko Rumah Lelong Dalam Masa 1 Hari
tarikh: 1 April 2012
masa: 9.00 pagi - 5.00 ptg
tempat: International Youth Center, Bandar Tun Razak KL.

Seminar ni memang best untuk yang berminat nak buat duit melalui hartanah lelong
Saya sendiri akan berkongsi tips dan strategi di dalam kursus 1 hari ini.

Detik-detik mendebarkan ketika acara lelongan
Antara topik yang saya akan sentuh adalah
- Kenapa beli dari lelong
- Bagaimana beliau buat duit dari lelong
- Mengenalpasti permata rumah lelong
- Prosedur untuk membeli rumah lelong
- Kepentingan research sebelum membeli rumah lelong dan bagaimana caranya
- memahami Proclamation of Sale
- Bagaimana mendapatkan pinjaman untuk rumah lelong anda
- Tips hangat untuk menang lelong di tahun 2012

Tapi bukan itu sahaja, kami juga menjemput seorang peguam yang berpengalaman luas di dalam menguruskan urusniaga hartanah lelong iaitu Puan Nurul Muhaniza dari Mssrs Abu Zahar Syed Muhammad Fuad.

Beliau akan menjawab persoalan-persoalan berkaitan pembelian hartanah lelong dari sudut perundangan, antaraya:

- Tempoh penyelesaian bayaran 90 hari.
- Membeli rumah lelong yang ada caveat
- Sekatan unit bumiputra
- Tuan punya hartanah yang lama tak mahu keluar walaupun hartanah dah terlelong
- Sekatan dan kelulusan pembelian rumah kos rendah.
- Pecah masuk rumah lelong selepas menang bidaan

Selain yang saya sebut ni, ada lagi topik-topik lain tapi tak dapat nak sebut satu persatu lah.

Yuran yang dikenakan untuk jadi taiko dalam masa satu hari ni cuma RM 258 untuk sorang
atau RM 228 kalau anda daftar dalam kumpulan 2 orang atau lebih

tapi....
kalau daftar sekarang sebelum 18 Mac ni, harga yuran untuk burung-burung awal cuma RM 228 atau rm 208 untuk pendaftaran berkumpulan.

Jadi, jom register awal supaya anda boleh jimat sekurang-kurangnya RM 30 untuk seorang atau RM 40 untuk 2 orang.

Nak mendaftar, boleh isi borang ini:



Jomm daftar
Insya Allah kami akan berikan satu kursus yang sangat menarik dan hands on
Takde dengar kami membebel sepanjang masa punya

Lagipun akan ada
- Hadiah kumpulan terbaik bernilai RM 150
- Kit Pelaburan Hartanah Property N Co bernilai RM 388 yang mengandungi contoh perjanjian sewaan (rumah), contoh perjanjian sewaan (bilik), contoh surat tawaran pinjaman, jadual caj stamping dan borang kajian pelaburan hartanah.

Satu lagi perkara menarik,
kami akan tawarkan 5 biasiswa untuk pembaca blog yang bertuah.
Pemenang-pemenang ini akan dapat hadir ke kursus ini dengan tidak perlu membayar RM 228 ini
mereka hanya perlu bayar RM 50 untuk makan dan minum dan bayaran pentadbiran sahaja.
Bagaimana caranya?

Baca di sini...

Tapi menang biasiswa atau tidak, anda tetap kena isi borang pendaftaran ini juga.
Jom isi sekarang..

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin