Monday, October 13, 2008

Ambil kontrak Casa Subang

Huhuhu... penat... baru balik daripada pejabat Henry Butcher untuk ambil kontrak rumah lelong di Casa Subang. Takde kena bwk surat apa2 pon... just sign je kt borang tu. Aku pegi sana naik monorel stesen Dang Wangi. Okla lepas ni kalau ade apa2 hal dgn Henry Butcher kire dah tau la kat mana opis dia. Senang sket.

Lepas ni aku tunggu Faris amik kontrak ni pastu terus dia shoot nk gi tengok rumah sebab dia cuti hari ni. Ok jugak jv ni kan. Keje2 nk settle rumah sampai penyewa masuk pon boleh bahagi dua. Untung pon bahagi 2. Wow! Ikut kiraan kasar aku untung bile buat home extra/jual rumah ni min 25k sorang. Wow! Dalam masa kurang 2 thn (kalau lawyer lembab x taula kan...so kena pilih gak lawyer ni...). Modal dalam 8k sorang. Dapat balik rm25k. Wow! Berapa byk kali wow la... berjangkit dengan budak2 blog Pie... hehehe...

Lepas ni keje aku nk apply loan le... Nak buat dgn CIMB gak le senang cite. Jap lagi nk kontek Kelvin. MRTA mungkin ambil min 5 thn shj sbb target nk jual rumah ASAP. Itu saje kengkawan berite utk kali ni. Oh ye semalam penyewa di Bukit OUG dah masuk duit sewa rumah. Alhamdulillah loan belum start bayar tapi sewa dah masuk. Lehla buat cover apa2 yg patut.... InsyaAllah bersambung di lain masa... ;)

4 comments:

tahniah.. dapat rumah baruu.. bagus lokasi tuu.. untung besar korang.. heheheh

terima kasih juruukur... ko pon aku dengar dah untung besar jugak.. heheh

Asmekom ct..nak mintak pendpt sket boleh. Saya nie ada apt kat Sentul Timur...Apt Melati. Beli tahun 2005. Loan RM155K (100% loan. Tak hingat lak harga beli. Skrng bagi sewa RM800 sebulan. Pndpt ct elok jual ke atau simpan (& disewakan)? Mkt value dlm RM200k kot.

salam landlady, keputusan utk menjual atau pegang property terpulang pada keperluan landlady. Jika landlady inginkan wang tunai utk melabur di tempat lain pula, landlady juga boleh refinance. Apa sebenarnye objektif landlady membeli properti tersebut?

Blog Widget by LinkWithin