Monday, November 3, 2008

Auction property listing as at 4-11-08

Auction Type: Private Auction
Auction Date: 13 Nov 2008
Auction Time: 15:00:00
Auction Venue: Suite C-20-3, Level 20, Block C, Megan Avenue II, No12, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur

Reserve Price (RM): RM 60,000.00
Property Address: Unit No. 36, Ground Floor, Block D, Rumah Pangsa PKNS, Jalan Pekeliling, 50400 Kuala Lumpur.
Property Description: A 2-bedroom flat
Built Up : (approximately in sq. feet) 430.00 sq. ft.
Assignee: RHB Islamic Bank Berhad
Assignor: Roziah Binti Md Nor & Fairuz Bin Ismail
Solicitor:Che Mokhtar & Ling

Reserve Price (RM): RM 72,900.00
Property Address: Unit No. 22-06-10, 6th Floor, Block 22, Desa View Towers Condominium, Jalan 1/4A, Off Jalan Kolam Air, Kuala Lumpur.
Property Description: A condominium unit located on the 6th floor of a 15-storey condominium
Built Up : (approximately in sq. feet) 1,056.00 sq. ft.
Assignee: RHB Islamic Bank Berhad
Assignor: Arny Hanim Binti Azmi
Solicitor:Ghani & Co

Reserve Price (RM): RM 52,488.00
Property Address: Unit No. B02-11, Pangsapuri Seri Nilam, Jalan Wawasan 3/8, Bandar Baru Ampang, 68000 Ampang, Selangor Darul Ehsan.
Property Description: A 3-bedroom low-cost flat unit sited on the 2nd floor (level 3) of a high-rise 17-storey flat building
Built Up : (approximately in sq. feet) 628.00 sq. ft.
Assignee: RHB Islamic Bank Berhad
Assignor: Hamizah Binti Abu Talib
Solicitor:T. Rajagopalu & Co.

Reserve Price (RM): RM 133,000.00
Property Address: Unit No. B-29-09, Kenanga Point Condominium, Jalan Gelugor Off Jalan San Peng, 55200 Kuala Lumpur.
Property Description: A 3-bedroom condominium
Built Up : (approximately in sq. feet) Not Available
Assignee: RHB Islamic Bank Berhad
Assignor: Cheng Har Yim (Deceased)
Solicitor:Gulam & Wong

Sebelum tamat posting ni aku nk pesan, kalau nk masuk auction tu register kt aku... kalau x jadi pon xpe... just register je. Bhg korang mesti adeeee. Walaupon sikit sebab dah share tapi still ade kan... Better than nothing. Leh gak wat belanja beli brg dapur kt Tesco ke kan... aa sape nak bagi???

8 comments:

Fara..
Desa View Towers Condominium tu kat mana yer?..apa prospeknya disitu?
ada gambao or peta?

diver, desa view towers ni la yg pie beli dulu kalau x silap. Sewa rm650.Peta leh tengok kt sini http://www.fullhouse.com.my/public/pub_building_profile.asp?id=509

oo...TQ..
betul la tekaan saya..
dulu pernah berehat hujung minggu disana under time sharing punya geng..14 tahun lepas..
cuma,..bila ada tulis blok 22,..tu yang janggal skit tu..

maknanya,..auction yang lepas, tiada orang bid la tu..

aa betulla tu diver... wah lama gile 14 tahun lepas..huhuhu...kata nk masuk bid ari tu tak jadi ek?

Tak faham la apa maksud ko Farah.. kalau register dgn ko.. jadi sendiri punye? ke JV?

aku tolong jawab.. bagi pihak.. kalau kau nak masuk bidding wida.. kau register ngan farah.. kau boleh bid sendiri.. atau farah yang bid kan.. atau farah suruh orang lain bid kan bagi pihak kau.. yang penting register je ngan farah.. tak de kena mengena ngan jv.. so.. aku dah jawab soalan yg kau tanya aku skali... reason kau register ngan farah, sebab farah akan dapat komisyen kalau menang bid, dan dia akan kongsi komisyen ngan bidder.

Faris..nak confirm..adakah maksudnye..kalau menang bid.. auctioneer akan beri komisen pada Farah dan bidder?

Salam all..tq faris tolong jwb soalan. Ko mmg best! hehe...

Wida, bukan auctioneer yg bagi komisen, tapi bank pelelong (x semua bank bagi komisen. Kalau ade prop yg ko berkenan, aku akan cek dulu samada bank bg komisen ke tak kalau ko menang). Kalau ko menang, bank akan bagi komisen pada agen berdaftar yg mendaftarkan nama ko...errr faham ke? then bila dpt komisen aku share le jugak dgn ko..hehehe...

Blog Widget by LinkWithin