Wednesday, December 29, 2010

Kisah Shoplot bermula...

Kisah ini bermula apabila aku dan blogger RN sama2 menghadiri seminar Property Millionaire Challenge. Banyak persamaan antara kami, walaupon baru kenal tapi rasa macam dah lama kenal. Maklumla satu kepala. Dua-dua kepala gile property :D

Habis seminar 3 hari, kami dapat semangat baru. Semangat yang lebih membara utk beli commercial property. Bajet kami? Hmmm... Tak banyakla... Sebab loan pon x boleh pegi jauh sgt... Kami kumpul 1 group (ada 5 orang), call it as partners Projek Berani Mati Shoplot 2010.

Hidup penuh cabaran, kami x jumpa shoplot dgn kriteria yg kami inginkan. Tapi kami jumpa kedai comel ni. Harga dijual below market value dan rental yield nyer pun bagus. Isk sayang nak lepaskan. Aku dan RN bertekad nk beli walaupon x sempat nk pegi tengok kedai lagi! Kerja gile tu...

Kini dalam proses loan... Tatau nk ckp boleh approve ke tak... Sedang menunggu.... Dengan penuh debaran... ;)

Walaupon shoplot comel ni kami kongsi 2 org je, Projek Berani Mati Shoplot 2010 tetap on. Tapi tukar tahun jadi Projek Berani Mati Shoplot 2011. To all partners, usaha tangga kejayaan. Jgn anggap masalah sebagai penghalang, anggap ia sebagai cabaran. InsyaAllah tiada apa yg mustahil. Moga tahun 2011 membawa kejayaan kepada kita semua... Amin!

7 comments:

a good start for twenty eleven... good luck kak!

jgn putus asa. tensen kejap takper.. tp bangkit semula dan anta loan document pd semua bank yg wujud kat mesia ni. insya Allah... chaiyok!

Thanks sourplum & n12am... :)

eun-yong, boleh tak nk anta loan document kt bank singapore or UK or US? hehehe

hm.. ok gak tu. anta ke bank of amerika cawangan texas. takpun cawangan california. ha.. las vegas banyak duit, mesti cawangan las vegas senang nak lulus. hehehe

Teringin tgk kedai come tu.. Mesti kiut hehe.. Nak sewa ke nak bisnes?

ojah, x la kiut sgt.. kiut dari segi saiz la... :) Mmg dah ade kedai runcit menyewa kt situ... kire ready tenant la ni...

Blog Widget by LinkWithin